Ennaltaehkäise ja suojaa ihon pigmenttimuutoksia

Julkaistu 24.08.2016

Tekikö kesä iholle pigmenttiläiskiä? Ihon pigmenttimuutokset; maksaläiskät, melasma, chloasma, hyperpigmentaatio, miten niitä kutsutaankaan, ovat todellinen haaste kosmetiikalle ja erilaisille hoitomenetelmille. Kaikkialla maailmassa yleistyneet pigmenttiläiskät syntyvät UV-säteilyn ja hormonien vaikutuksesta, mutta niiden lisääntymistä edesauttavat myös erilaiset kemikaalit ja ihon kuorinnat, jotka ohentavat ihoa ja altistavat sen valovaurioille.

10428096_1576479162630743_6929005849469595985_n

Pigmenttiläiskiä on kahdenlaisia. Ns. hormonaaliset pigmenttiläiskät sijaitsevat syvemmällä dermiksessä eli verinahassa ja ne esiintyvät kasvoilla yleensä symmetrisesti; molemmilla poskilla, kummallakin puolella ohimoita jne. Nk. epidermaaliset, itsesyntyiset läiskät esiintyvät yksittäin esim. poskipäissä. Pigmentin puuttuminen, vitiligo tai hypopigmentaatio, johtuu yleensä geneettisestä perimästä, mutta voi aiheutua myös ihon arpeutumisesta.

Ihonvärin eli pigmentin muodostuminen ja tasainen jakautuminen on monimutkainen prosessi. Kaksi pigmenttimuotoa, melaniini ja lipofuskiini, ovat vastuussa liiallisesta, ei-toivotusta pigmentistä. Melaniini on ihon valmistama proteiinimolekyyli, jonka tarkoitus on suojata soluja UV-säteilyltä. Kun iho saa säteilyä, melaniinijyväset (pigmentti) levittäytyvät epidermiksen solujen suojaksi kuin päivävarjot. Tästä seuraa rusketus. Kun iho on ruskettunut, UV-vaurio solussa on jo tapahtunut. Hapettuneet rasvahapot eli lipofuskiinit esiintyvät kellertävänruskeana pigmenttinä ihossa.

IMG_20160810_133007

Pigmenttiläiskien hoito on vaikeaa, koska prosessi on jatkuvasti käynnissä. Taustalla ovat UV- säteilyn vaurioittamat epänormaalisti toimivat solut. Ei ole vain kerran syntyneitä läiskiä, joita yritetään poistaa tai vaalentaa. Happokuorinnat tai laserhoidot lisäävät riskiä suurentaa pigmenttiongelmia, erityisesti hyvin ruskettuvalla iholla.
Environ-tuotesarjan filosofiana on normalisoida solujen toiminta ja keskinäinen kommunikaatio tarpeeksi suurilla pitoisuuksilla A-vitamiinia, antioksidantteja ja peptidejä. Pigmenttiä tuottavia melanosyyttejä ei haluta tuhota tai vahingoittaa vaan mieluummin saada ne terveeksi ja käyttäytymään normaalilla tavalla. Yhtä tärkeää on pitää pigmenttiä kuljettavien ja jakavien keratinosyyttien toiminta kunnossa, jotta pigmentti jakautuisi tasaisesti.

A-vitamiini ja sen yhteistyökumppanit, antioksidantit ja peptidit ovat terveiden ihosolujen lähde. Epänormaalin pigmentin hoito vaatii solujen terveyden palauttamista, mihin portaittainen AVST- sarja on kehitetty. Paikallisesti pigmenttiläiskiin käytetään Clarifying Lotion –hoitonestettä ja voimakasta C-vitamiinivoidetta C-Boostia, jotka yhdessä hillitsevät pigmentin ylituotantoa ja kulkeutumista ihossa.
Environ-hoitolassa ihon neulaus ja vitamiinien imeytyshoidot ovat tehokkain tapa hoitaa pigmenttiläiskiä.

Suojaa, suojaa, suojaa. Tehokkaista pigmenttiläiskien hoitomenetelmistä tai –tuotteista ei ole hyötyä, jos et muista suojata ihoa UV-säteilyä vastaan päivittäin, kesät talvet, myös pilvisenä päivänä.

Tarjoamme elokuun ajan C-Boost voiteen ostajelle (57€) ja Revival Masquen kaupanpäälle.

Revival Masque on uudistava ja vitamiinihoitoa tehostava AHA-happonaamio. Tuotetta suositellaan aurinkovaurioiselle, pigmentoituneelle, epätasaiselle iholle ja hienoille rypyille.

Vastaa

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.