Ihon Hyvinvointi – osa 2

Julkaistu 24.10.2016

Ihon hyvinvointi on hyvin laaja käsite ja siihen vaikuttaa monet asiat. Kerromme nyt kolmiosaisessa postauksessa siitä, mitkä meidän mielestämme ovat tärkeipiä seikkoja ihonhoidossa ja sen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Aloitimme kertomalla ravinnon merkityksestä ihon kuntoon, ja siitä onkin nyt hyvä jatkaa siihen, miten liikunta, stressi ja muut elämäntavat vaikuttavat ihon hyvinvointiin.

Ihminen on kokonaisuus. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja se, millaiset elämäntavat sinulla on, heijastuu voimakkaasti ihostasi.

Kuumakivi

Stressi on ihon pahin vihollinen. Haastavaa on se, ettei iho-ongelmat yleensä ole stressin ensimmäisiä oireita. Ihminen saattaa kestää stressin ensioireita pitkäänkin, ennenkuin huomaa ongelmat ihossaan. Iho on se, joka muistuttaa hidastamaan tahtia ja rentoutumaan. Pieni stressi ei ihoa tärvele, mutta pitkittyessään stressi aiheuttaa pelkkää harmia. Se tekee ihon epätasapainoiseksi, herkäksi ja haasteelliseksi hoitaa.

Tällöin paras apu iho-onglemiin on sekä hoitaa ihoa hellävaraisesti, mutta myös pyrkiä tehokkaasti hallitsemaan stressiä.

Liikunta on tehokas stressin hallitsija. Etsi itsellesi mieluisa urheilumuoto ja liiku luonnossa! Se tekee todistetusti hyvää mielelle, – sekä iholle.

juoksukuva

Kerää ympärillesi positiivisia asioita – vältä negatiivisia. Tee itsellesi tärkeitä ja mieluisia asioita. Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, joista saat energiaa – vältä niitä, jotka vievät sitä pois. Ihosi kiittää, kun saat mielesi positiiviseksi.

Uni vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon sekä elimistön stressitasoon. Jos olet nukkunut liian vähän, kynnys stressaamiseen on matalampi. Iho uusiutuu jatkuvasti ja etenkin nukkuessa elimistön luonnolliset prosessit pyrkivät edesauttamaan ihon parempaa kuntoa. Unen aikana iho pyrkii korjaamaan vahinkoja, jotka päivän aikana ovat heikentäneet sitä. Nukkuessasi iholla on aikaa eheytyä ja tästä syystä kasvot ovat hehkeimmillään silloin, kun olet saanut tarpeeksi unta.

sleepmeditation

Jatketaan seuraavassa osassa siitä, miten suuri merkitys oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla on ihon kuntoon. Kerromme myös siitä, minkälaista tuhoa vääränlainen hoito voi saada aikaan.

Vastaa

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.